Matematik

ligning: y=ax+b - hjælp tak

24. oktober 2008 af dkjatti (Slettet)

hej. jeg er gået stå i denne mat opgave. jeg håber der er nogle der kan hjælpe.

En far siger om sin 11-årige søn:” Om 14 år er jeg dobbelt så gammel som min søn.” Hvor gammel er faderen nu? Kald faderens nuværende alder for x. Hvor gammel er faderen så om 14 år? Opstil en ligning og bestem faderens alder, dvs. x.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2008 af mathon

nu:
Far er x år
Søn er 11 år

om 14 år:
Far er x + 14 år
Søn er 25 år

x + 14 = 2*25 = 50

x = 50 - 14 = 36


Svar #2
24. oktober 2008 af dkjatti (Slettet)

hvordan vil du så opstille en ligning (y=ax+b)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2008 af janko (Slettet)

der står i din opgave, at du skal opstille en ligning..

ikke en ligning af typen y = ax + b

Derfor er har #1 den fulde besvarelse med en opstillet ligning.


Skriv et svar til: ligning: y=ax+b - hjælp tak

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.