Matematik

Statistik! :-S Jeg hader det!

25. oktober 2008 af Biochem (Slettet)

Sider her med endnu en latterlig opgave! :-( jeg ved godt at mange har svært ved det, men jeg er bestemt ikke en af dem!

Jeg har et histogram for et observationssæt, hvoraf jeg skal lave en tabel over intervalfrekvenser og kumulerede frekvenser.

betragter man histogrammet, vil kunne se at den første går fra 90 til 100, den næste går fra 100-110 osv. endvidere er 10% på histogrammet lig med et kvadret bestående af 4 s¨å hvadreter. Af dette kan jeg se at at den første (90-100) er på 15%.

Men hvordan laver jeg et tabel over intervalfrekvenser og kumulerede frekvenser?

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2008 af peter lind

Jeg er ikke helt klar over hvad du mener med " lig med et kvadret bestående af 4 s¨å hvadreter"; men jeg kan se at du kan aflæse histogrammet.

Du har allerede aflæst 90-100. Du skal gøre det samme med intervallet 100-110 samt de følgende intervaller. Skriv resultatet op i en tabel. Dette er svaret på den første del af opgaven. For den næste del er intervallet 90-100 de 15%. Intervallet til 110 for du ved at lægge dit resultat for 100-110 til. Intervallet til 120 skal du yderligere lægge resultatet for intervallet 110-120 til. o.s.v


Svar #2
25. oktober 2008 af Biochem (Slettet)

Ok, ser lige på det jeg unskylder for den dårlige formulering. Jeg mente blot at Et stort kvadret bestående af 4 små kvadretter var = 10 %.

Jeg takker mange gange for hjælpen!


Svar #3
25. oktober 2008 af Biochem (Slettet)

Der bare lige en ting der forvirre mig! for at finde intervalfrekvensen, skal jeg bruge intervalhyppigheden, men hvad er intervalhyppigheden så?

den går jo ]90;100] én gang?


Svar #4
25. oktober 2008 af Biochem (Slettet)

nårrh! Den kan jeg bare aflæse ude fra histogrammet?


Svar #5
25. oktober 2008 af Biochem (Slettet)

Hvordan aflæser medianen og de to kvartiler ud fra sumkurven?


Brugbart svar (1)

Svar #6
25. oktober 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

Check definition af disse begreber ... og så bliver det oplagt ^_^


Svar #7
25. oktober 2008 af Biochem (Slettet)

jeg finder

50% på kurven og aflæser = medianen (denne passer ikke i overenstemmelse med min Ti-89, som siger at den skal være 115, ved aflæsning får jeg 111??)

25% og aflæser = 1. kvartil

75% og aflæser = 3. hvartil

Eller?


Svar #8
25. oktober 2008 af Biochem (Slettet)

Well anyways, tror jeg har fået fat idet.

Domo arigato gozaimasu! :-)


Skriv et svar til: Statistik! :-S Jeg hader det!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.