Matematik

Bestemmelse af ligning

26. oktober 2008 af Phileo (Slettet)

Vores mat-lærer elsker at give os nogle lidt svære opgaver indimellem, han selv opdigter, og hvis jeg skal være ærlig, kan jeg i denne omgang ikke helt finde ud af den, så håber der er nogen der kan hjælpe :)  :

Parablen y=x^2 har to tangenter, der går gennem punktet A (-0.5 , -2)

Bestem en ligning for hver af disse tangenter.


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. oktober 2008 af DanielPetersen (Slettet)

Slettet

Svar #2
26. oktober 2008 af Phileo (Slettet)

Har det nogen relevans?


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. oktober 2008 af DanielPetersen (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. oktober 2008 af mathon

f(x) = x2

f '(xo) = 2xo

med tangentligningen:
y = f '(xo)x + (f(xo)-f '(xo)xo)

som specifikt giver
y = 2xox + (xo2- 2xo2)

y = 2xox - xo2 hvori A's koordinater indsættes

-2 = 2xo*(-0,5) - xo2 , hvoraf

xo2 + xo - 2 = 0

med løsningerne
xo = -(½)±√((½)2+2)

xo = 1  v  xo = -2
røringspunkterne er således
(-2,4)  og  (1,1)

find nu ligningen for linjen/tangenten gennem (-2,4) og A
find nu ligningen for linjen/tangenten gennem (1,1) og A


Svar #5
26. oktober 2008 af Phileo (Slettet)

Hej Mathon

Jeg forstår det hele, men bare ikke fra "med løsningerne":

xo = -(½)±√((½)2+2)

Hvor får du denne ligning fra? Røringspunkterne kan jeg godt se, hvordan du har fået, men ikke den ligning dér.


Svar #6
26. oktober 2008 af Phileo (Slettet)

Desuden, du kan vel ikke give et hint til hvordan jeg finder sidstnævnte tangent vha. de to kendte punkter?


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. oktober 2008 af mathon

løs dem på din egen måde
og
du får de samme løsninger!!!

se
http://peecee.dk/upload/view/134431


Skriv et svar til: Bestemmelse af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.