Matematik

komplekse tal

26. oktober 2008 af mikeh (Slettet)

har lige hurtigt to opgaver jeg skal ha hjælp tol :D

givetflg. ligning hvor x er et komplekst tal

x^3 = 25(3-4j)

find samtlige løsninger og angiv dem på retanuglær form..ved ikk hvorn jeg skal løse den? :S

hvis man nu har en helt anden ligning der er skrevet på retangulær form, og man får at vide at mn skal vise at f.eks. x = 2-3j og x= -1-j er løsning til andengradsligningen.. hvorn beviser man det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2008 af peter lind

Opskriv højre side til formen reiv. Løsningenerne er så tredjerod(r)eiv/3. NB v flertydig.

Andengradsligningen: Gør prøve.


Svar #2
26. oktober 2008 af mikeh (Slettet)

vil du lige regne ignnem? :D


Svar #3
26. oktober 2008 af mikeh (Slettet)

hallo? er der ikke lige en der vil regne dem igennem? forstår dem virkelig ikke :(


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. oktober 2008 af peter lind

Har du ikke haft om hvordan man omregner til beskrivelsen r*eiv ?. Der gælder r=|z|


Skriv et svar til: komplekse tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.