Matematik

Pythagoras

27. oktober 2008 af Kaja1234 (Slettet)


Hvorfor kaldes cosinusrelationen også den udvidede pythagoræiske læresætning andet end det bare er en udvidelse af Pythagoras ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2008 af dnadan (Slettet)

du har følgende:

c^2=a^2+b^2+2ab*cos(C)

For en retvinklet trekant gælder der, at C=90 grader, og cos(90grader)=0, hvorfor pythagoras fås.


Skriv et svar til: Pythagoras

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.