Matematik

Lille Brøk ligning.

28. oktober 2008 af Korn_2000 (Slettet)

Hejsa har helt glemt hvorn man gør ''^^...

Nogen som kan hjælpe mig med denne ligning.

(3/x-3)-(1/2x-6)=5/6

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2008 af Kbka (Slettet)

(3/x-3)-(1/2x-6)=5/6 <=> (2*3/2*(x-3))-(1/2x-6)=5/6  <=>(6/2*x-6)-(1/2x-6)=5/6 <=>(6-1/2x-6)=5/6<=>(5/2x-6)=5/6<=> 5(2x-6)=5*6  <=> 10x-30=30 <=> x=6


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. oktober 2008 af juventuz (Slettet)

ganger hver side med x
3-3x-0.5x2+6x=5/6x
ordner som en pæn andengradsligning
-0.5x2+(3-5/6)x+3=0
løses som en almindelig andengradsligning


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. oktober 2008 af juventuz (Slettet)

kommer self an på, hvordan ligningen ser ud. Att. #0: sæt paranteser, der angiver, hvordan ligningen præcist ser ud!!!


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. oktober 2008 af juventuz (Slettet)

Hvis det første led er 3/(x-3) skal der ganges i alle led med (x-3)

Hvis... er ((3/x)-3) ... med x


Skriv et svar til: Lille Brøk ligning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.