Fysik

Raketter

29. oktober 2008 af madskahler (Slettet)

Hej

Jeg skal igang med at skrive en SRP opgave om raketter. Jeg står på rimmelig bar grund, er det nogen der kunne hjælpe mig med at komme igeng. det kunne være godt hvis nogen havde nogle noter om raketteorier, eller evt. hjemmesider/bøger

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2008 af Daniel TA (Slettet)

Der står en smule i University Physics, men den anbefaler jeg ikke du køber til det projekt, selvom det er en fantastisk bog! :) Hvad med at se på hvor hurtig en raket skal flyve for at undslippe Jordens tyngdefelt?


Svar #2
29. oktober 2008 af madskahler (Slettet)

ja det er en god ide, men hvor kan jeg finde det. Er der nogen gode bøger eller hjemmesider jeg kan finde det på? havde også tænkt på noget med raketters rutering om jorden.


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2008 af Daniel TA (Slettet)

At finde den hastighed det kræver at slippe fra Jordens tyngdefelt er vist ret simpelt. Det er så vidt jeg husker:

G*m*M/r2=m*v2/r

Isoler så v. M=Jordens masse og r er tilsvarende Jordens radius.


Svar #4
06. november 2008 af madskahler (Slettet)

okay men kan ejg ikke finde det i en fagbog eller et sted på nettet? hvor jeg kan læse om det og finde nye idéer til mit emne?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. november 2008 af Lurch (Slettet)

Jeg har lavet en note ang. det skrå kast og en vandraket. Måske du kan hente lidt inspiration der.

https://www.studieportalen.dk/Opgaver/Paper.aspx?id=13771

Heri udleder jeg en simpel form af raketligningen, som er helt grundlæggende i teorien for raketter.

Hvad angår jordens undslippelseshastighed, så er der en lille rettelse til #3

Den gravitationelle energi man besidder ved jordens overflade er

U=GmM/R

Hvis man skal undslippe tyngdefeltet skal dette omsættes til ren kinetisk energi

U=T=1/2*m*v^2


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. november 2008 af Daniel TA (Slettet)

#5 Nårh ja, det var sådan den var. Og så ser man, at undslippelses hastigheden er uafhængig af legemet der skal undslippe :)


Svar #7
10. november 2008 af madskahler (Slettet)

okay super det forsøg med vandreketten havde jeg også tænkt mig at lave. der udover havde jeg tænkte på noget med raketternes rutering om jorden, er der nogen der har gode ideer til det?


Skriv et svar til: Raketter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.