Matematik

hurtigt hjælpe .

29. oktober 2008 af Callo17 (Slettet)

jeg skal beregne skæringspunkt med to linie .

l : y = 2x - 2

m: y = -x + 5

hvordan man gør ?

har bruge for hjælp - vil meget gerne have noget hjælp i dag!!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2008 af Isomorphician

Sæt ligningerne lig hinanden:

l = m <=>

2x - 2 = -x + 5

som du løser mht x. Dermed får du x-værdien til skæringspunktet. Indsæt x-værdien i en af ligningerne for at finde y-værdien til skæringspunktet.


Svar #2
29. oktober 2008 af Callo17 (Slettet)

min hjerne vil ikke samarbejde - så jeg forstår ikke med l = m .

Har du en bedre forklaring ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. oktober 2008 af Isomorphician

Du skriver jo selv i opgaven at linjerne hedder l og m, derfor sætter jeg l og m lig hinanden.


Svar #4
29. oktober 2008 af Callo17 (Slettet)

tak for hjælpen.


Skriv et svar til: hurtigt hjælpe .

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.