Matematik

Hjælp til potensfunktion.

30. oktober 2008 af Boogie92 (Slettet)

Jeg har lige fået en aflevering for, og jeg har mange problemer med denne opgave, håber der er nogen der kan hjælpe!

Om en potensfunktion vides, at f(x)=4*x^a er 500 i x = 5. Bestem a.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2008 af mathon

f(x) = 4*xa

f(5) = 500 = 4*5a

5a = 125

log(5)*a = log(125)..........


Svar #2
30. oktober 2008 af Boogie92 (Slettet)

Hvad er så resultatet? ..


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2008 af himsen (Slettet)

Isoler a


Svar #4
30. oktober 2008 af Boogie92 (Slettet)

Ja, men jeg kan bare ikke komme frem til noget der minder om et rigtigt resultat.
Er med helt ned til log(5)*a = log(125) ..
Men kan bare ikke se hvad resultatet er .


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. oktober 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

... bemærk at 125=53 så giver #1 at

log(5)*a=log(53)=3*log(5)             forkort med log(5) på begge sider

a=3


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

Det sidste er jo helt elementær matematik. Divider på begge sider med log(5).


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. oktober 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

#6 Øhh korrekt, jeg var vist lidt hurtig med formuleringen -___-;


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

#6 var til #4.


Skriv et svar til: Hjælp til potensfunktion.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.