Matematik

Andengradsligning

30. oktober 2008 af Bruzelius (Slettet)

Jeg har problemer med ligningen, ((1/2)x^2)+(1/2)x=1, jeg kan ikke finde d, fordi det ikke er en "normal" andengradsligning (ax^2+bx+c=0). Jeg har facit, og kan slet ikke få noget der ligner, håber der er nogen der kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2008 af Peder Dingo (Slettet)

Hvis du trækker 1 fra på begge sider skulle det gerne ligne en alm. andengradsligning.


Svar #2
30. oktober 2008 af Bruzelius (Slettet)

Det har jeg prøvet, men jeg kan bare ikke få det til at passe med det svar der står i bogen...


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2008 af Peder Dingo (Slettet)

Prøv at skriv dine udregninger.


Svar #4
30. oktober 2008 af Bruzelius (Slettet)

d=((1/2)^2)-4((1/2)(-1))=2 1/4, jeg er ret sikker på at det er her den er gal


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. oktober 2008 af Peder Dingo (Slettet)

Ikke så vidt jeg lige kan overskue.


Svar #6
30. oktober 2008 af Bruzelius (Slettet)

Ok, tak for hjælpen, så må jeg bare lige prøve lidt mere.


Brugbart svar (1)

Svar #7
31. oktober 2008 af janko (Slettet)

1/2x2+ 1/2x = 1

1/2x2 + 1/2x - 1 = 0

d = b2 - 4 * a * c, hvor

a = 1/2      b = 1/2         c = -1

d = (1/2)2 -  4 * 1/2 * (-1)

d = 1/4 + 2

d = 2,25

√d = √2,25 = 1,5


Brugbart svar (1)

Svar #8
31. oktober 2008 af janko (Slettet)

x = (-b ± √d) / 2 * a

x = (- 1/2 - 1,5) / 2 * 1/2             v               x = (-1/2 + 1,5) / 2 * 1/2


Brugbart svar (0)

Svar #9
31. oktober 2008 af HoveHviid (Slettet)

Hvad siger din bog den skal give?

Jeg har prøvet at regne den med de tal som er brugt i #8 og med mine egne beregninger, og får to forskellige resultater.

De resultater jeg finder frem til er pæne runde tal.


Brugbart svar (0)

Svar #10
31. oktober 2008 af janko (Slettet)

det er en andengradsligning, hvorfor det også er forventet at der to resultater.

...


Brugbart svar (1)

Svar #11
31. oktober 2008 af janko (Slettet)

x = 1                v                  x = -2


Brugbart svar (0)

Svar #12
31. oktober 2008 af HoveHviid (Slettet)

ja ja. ved godt den giver to resultater.

de to resultater jeg har fået med de tal jeg har regnet med, er anderledes fra de to tal jeg har fået med dine tal.


Brugbart svar (0)

Svar #13
31. oktober 2008 af janko (Slettet)

hvordan har du da regnet det ud ?....


Brugbart svar (0)

Svar #14
31. oktober 2008 af HoveHviid (Slettet)

i stedet for at regne kvadratroden af diskriminanten ud med det samme, har jeg sat det ind i regne udtrykket. Jeg tror det måske har noget med det at gøre selvom jeg mener det ikke burde have nogen betydning. Har prøvet at se om jeg kan finde ud af hvad der gør forskellen, men det er det eneste hvor jeg syntes der er forskel.

d=9/4

x= (-1/2±√(9/4)) / (2*(1/2))

x=1 V x=-2


Brugbart svar (1)

Svar #15
31. oktober 2008 af janko (Slettet)

se http://peecee.dk/upload/view/138030


Brugbart svar (0)

Svar #16
31. oktober 2008 af janko (Slettet)

der er da ingen forskel i vores resultat ?!


Brugbart svar (0)

Svar #17
31. oktober 2008 af HoveHviid (Slettet)

Er der når jeg regner dem ud. Ved ikke hvorfor, men får nogle resultater i brøker.


Brugbart svar (0)

Svar #18
31. oktober 2008 af janko (Slettet)

opload det på peecee.dk og lad mig se..


Brugbart svar (0)

Svar #19
31. oktober 2008 af HoveHviid (Slettet)

Jeg har fået den til at passe, men kun hvis jeg tager kvadratroden inde i løsningsformlen.

Holder jeg diskriminanten i en brøk, passer den også. Tror bare det har noget med lommeregneren at gøre.


Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.