Matematik

find ligning

31. oktober 2008 af frederikengel (Slettet)

hej jeg har et problem med at løse et regnestykke det ser sådan ud   x+x=10 x*x=16

jeg kan godt finde svaret ved at prøve mig frem men er der en mere logisk måde at løse det på x skal være de samme tal i begge stykker

hilsen frederik


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2008 af janko (Slettet)

x2 = 16

x = ±√16

x = 4                     v                        x = -4


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2008 af janko (Slettet)

2x = 10

x = 10/2

x = 5


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2008 af janko (Slettet)

hov...

1) mener du, at x i begge ligninger skal være lig hinanden

eller

2) mener du, at x i samme ligning skal være ens

?


Svar #4
31. oktober 2008 af frederikengel (Slettet)

resultatet er 8+2=10 og 8*2=16 de svar der er vist mere kompliceret end at prøve sig slavisk frem smiler


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. oktober 2008 af janko (Slettet)

hmm,, jeg kan ikke umiddelbart se en matematisk formel for løsning... ikke andet end logisk regning :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. oktober 2008 af himsen (Slettet)

Så er det din forklaring der fejler.. så burde ligninger så således ud:

x+y=10  Λ  x*y=16


Svar #7
31. oktober 2008 af frederikengel (Slettet)

ok tkan jeg heller ikke selv men ville bare sikre mig syntes det var spild af tid og prøve hvis der var en formel håber ikke det gør noget jeg stille den slags spørgsmål her da det jo ikke ligefrem er på højere plan men min datter jeg prøver at hjælpe og hun går i folkeskolen men skulle gerne ende på højere skoleplan smiler


Svar #8
31. oktober 2008 af frederikengel (Slettet)

til himsen ja det er mig der har klumret i forklaringen


Brugbart svar (0)

Svar #9
31. oktober 2008 af himsen (Slettet)

#8

Det iorden :D

Stil alle de spørgmål du vil :D


Brugbart svar (1)

Svar #10
31. oktober 2008 af janko (Slettet)

#6

netop

eller var det jo netop 2x = 10 og x2 = 16

1) x *y = 10

2) x*y = 16

2 ligninger med 2 ubekendte led


Svar #11
31. oktober 2008 af frederikengel (Slettet)

til himsen

tak for svar

kan det virkelig passe der ikke er en formel for sådan en ligning der gør det nemmere end rå muskelkraft hi hi


Brugbart svar (1)

Svar #12
31. oktober 2008 af janko (Slettet)

ved 1) isolere eks. x

x = 10 -y indsæt det i 2)

(10-y) *y = 16

10y - y2 = 16
 

y = √(10y-16)

y = 2               v            y =8

x = 8               v            x = 2


Brugbart svar (0)

Svar #13
31. oktober 2008 af himsen (Slettet)

#11

Det en simple beregning, hvis man kender princippet i 2 ligninger med 2 ubekendte :)

Der findes overordnet 3 metoder til at beregne disse; indsættelsesmetoden, lige store koefficienters metode og determinantmetoden

#12

Præcis


Svar #14
31. oktober 2008 af frederikengel (Slettet)

så vidt jeg kan se er det stadig et spørgsmål om at sætte nogle tal ind efter eget valg troede man kunne finde en formel hvor man bruger det to facit 10 og 16 og derfra så kunne regne sig frem til resultatet men det er vist ikke muligt eller

hilsen

frederik


Brugbart svar (1)

Svar #15
31. oktober 2008 af himsen (Slettet)

#14

Nej der findes ikke nogen direkte formel til det.

Kig evt. hvis du vil have en større forklaring på indsættelsesmetoden:

http://www.lokal.herlev-gym.dk/arkiv/2002-2003%20BA/hg/2z_02-03/Div/lign%20m_2_ubek.doc


Svar #16
31. oktober 2008 af frederikengel (Slettet)

1000 tak for hjælpen

hilsen frederik


Skriv et svar til: find ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.