Matematik

f(x)=a*b^x

01. november 2008 af 0fficepark (Slettet)

Er der nogen der kan huske hvis man følgende funtion der står på denne måde: f(x)=a*b^x, hvordan kan man så vide om grafen er aftagende eller voksende?


Svar #1
01. november 2008 af 0fficepark (Slettet)

den hedder selvf: f(x)=b*a^x


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2008 af mathon

f(x) = y = b*ax

f '(x) = b*ln(a)*ax = ln(a)*(b*ax) = ln(a)*y


Svar #3
01. november 2008 af 0fficepark (Slettet)

HVAD???


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. november 2008 af mathon

med
f(x) = y = b*ax og a € R+\ {1}  og b € R+
haves

y = b*ex*ln(a) > 0

hvorfor det eneste fortegnsvarierende
i
f '(x) = ln(a)*y er ln(a)

hvilket giver:
for 0<a<1 er f '(x)<0, hvorfor f(x) er monotont aftagende
for a>1 er f '(x)>0, hvorfor f(x) er monotont voksende

 


Svar #5
01. november 2008 af 0fficepark (Slettet)

okay, tak. dvs., at en eksponentiel funktion der lyder således:

f(x)=0,34 * 1,27x er voksende, fordi a>1 - mens der i en funktion som denne f(x)=3,41*0,72x er aftagende, fordi 0<a<1


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. november 2008 af mathon

ja


Skriv et svar til: f(x)=a*b^x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.