Matematik

andengradspolynomiet

01. november 2008 af niicki (Slettet)

hejsa jeg mangler lige en skarp hjerne :)

jeg har fået en opg. der lyder løs ligningen f(x)=5        Hvor f(x)=1/2x^2-5x+19/2.

er det rigtigt at sætte den op som : 5=1/2^2-5x+19/2 også løse den som en alm 2.grads ligning??

med løsning: x=1 og x=9.............

håber der er en der kan hjælpe

tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2008 af emil234 (Slettet)

Du sætter bare 5 ind som f(x) og isolerer x, og så skulle du få svaret:).

altså : 5=1/2^2-5x+19/2 og det bliver så x=19/20 så vidt jeg kan se.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2008 af Peder Dingo (Slettet)

5=1/2^2-5x+19/2 er ikke en andengradsligning..

Men #1, du har lavet det rigtigt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2008 af Peder Dingo (Slettet)

Ups. Jeg mente #0.


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. november 2008 af Peder Dingo (Slettet)

Eller.. Du har i hvert fald fået de rigtige resultater.. Så jeg gætter på at du isolere "0" på den ene side og derefte løste den..


Svar #5
01. november 2008 af niicki (Slettet)

#4: jeg tror ogå jeg har glemt et x :)

den hedder 5=1/2x^2-5x+19/2

men tak for hjælpen...


Skriv et svar til: andengradspolynomiet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.