Matematik

Bestem Arealet.

04. november 2008 af exullala (Slettet)

Jeg har fået nedenstående opgave stillet:

Grafen for f (x) = x3 - 12x2 + 45x - 50 afgrænser sammen med førsteaksen i første kvadrant en punktmængde M, der har et areal.

Bestem arealet M..?

Jeg er kommet frem til at grænserne er 2 og 5..
Men jeg ved ikke rigtig hvordan jeg skal komme videre for at finde arealet.. Kan i hjælpe?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2008 af mathon

A = 25∫f(x)dx


Svar #2
04. november 2008 af exullala (Slettet)

Og er det bare arealet?
Skal man ikke regne mere på den? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. november 2008 af mathon

...du skal beregne det bestemte integral...


Svar #4
04. november 2008 af exullala (Slettet)

A = 25∫f(x3 - 12x2 + 45x - 50)dx

Suk.. Er det noget du kan hjælpe med? Tror ikke helt, jeg forstår det..


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. november 2008 af mathon

A = 25∫f(x)dx = 25∫(x3 - 12x2 + 45x - 50)dx = [(1/4)x4-4x3+(45/2)x2-50x]25


Svar #6
04. november 2008 af exullala (Slettet)

Hm.. Men man skal vel få den ud af de der klammer på en måde?
Det er vel ikke facit? Hm.. lorteopgave, altså!


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. november 2008 af mathon

A = (1/4)*54-4x3+(45/2)*52-50*5 - ((1/4)*24-4*23+(45/2)*22-50*2)


Svar #8
04. november 2008 af exullala (Slettet)

Og det er vel facit, for man skal da ikke begynde at regne i det der?
Hm.. Det plejer man i hvert fald ikke..


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. november 2008 af mathon

rettelse
A = (1/4)*54-4*53+(45/2)*52-50*5 - ((1/4)*24-4*23+(45/2)*22-50*2)


Svar #10
04. november 2008 af exullala (Slettet)

Sig mig, hvorfor bliver 12x2 pludselig til 4x3??


Brugbart svar (0)

Svar #11
04. november 2008 af mathon

∫12*x2dx = 12*(1/3)*x3


Brugbart svar (0)

Svar #12
25. marts 2009 af ssara (Slettet)

Hvordan er du kommet frem til grænserne?


Brugbart svar (0)

Svar #13
06. maj 2009 af vegy07c20 (Slettet)

Grænserne er da udregnet forkert?

f'(x)=0 = 5 v 3


Brugbart svar (0)

Svar #14
05. maj 2010 af TheBlackMan (Slettet)

Ned de er rigtige, det er 5 v 2..


Brugbart svar (0)

Svar #15
27. februar 2011 af Justme92 (Slettet)

 Heej :-).

Hvordan har I fundet grænserne?


Brugbart svar (1)

Svar #16
13. marts 2011 af Studyone (Slettet)

15 #

 Ved at sætte funktionen lig 0


Brugbart svar (0)

Svar #17
13. januar 2013 af Birtha (Slettet)

hvad bliver arealet så præcist, er ikke sikker på mit svar er rigtigt :)


Brugbart svar (0)

Svar #18
17. januar 2013 af SaraLu (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #19
17. januar 2013 af SaraLu (Slettet)

Hvad er det rigtige facit ?


Skriv et svar til: Bestem Arealet.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.