Engelsk

Svær tekst

04. november 2008 af crew (Slettet)

Hej, er der en der vil hjælpe mig med at få oversat den danske tekst til engelsk? Jeg er virkelig dårlig. Jeg har selv prøvet, men det er slet ik rigtigt.

Tungmetaller findes mange steder i vores omgivelser i f.eks. fødevarer, medicin og miljø. I denne opgave får du en kort orientering om, hvad tungmetaller er, hvor de findes, forskellige faktorer der gør tungmetaller skadelige for mennesker. Og hvilke fysiologiske ændringer tungmetallerne kan medføre samt at vurder hvilken betydning det har for mennesker, der lever på steder med stor forurening med tungmetaller.
Udover det, skal det lige nævnes, at jeg tager mest udgangspunkt i kviksølv, bly og cadmium . Jeg har udført to forsøg i kemi, som jeg har brugt til at inddrage i min besvarelse. Første forsøg gik ud på at udfælde nogle salte af tungmetaller og bevise at vi får dannet tungmetal. Det andet forsøg viser helt konkret at et salt af tungmetallet kviksølv gør, at leverens evne til at omdanne hydrogenperoxid til vand og oxygen bliver ødelagt. Hydrogenperoxid er giftigt og dannes naturligt i kroppen. Til sidst er der blevet diskuteret med udgangspunkt i udleveret websider, om forureningen i Arktis vil stige eller falde i de kommende år, hvilket man rolig kan svare ja til fordi

The heavy metal exist many places in our environment in e.g. foodstuffs, medicine and environment. In this assignment did you get a short general science about what heavy metal are, where they take place, different factors who make heavy metal damaging for people. And what of physiological changes heavy metal can result and evaluate what of meaning it have for people who live on places with big pollution.
Moreover that I take most starting point in mercury, shy and cadmium. I had perform two experiments, who I
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2008 af KurdiDK (Slettet)

Dig? Dårlig? Ej, den hopper jeg ikke på :)

Giv den en ekstra gas(oversæt det hele) og send den til mig - så kigger jeg på den ;)


Svar #2
04. november 2008 af crew (Slettet)

Okay. Sådan

Heavy metal is to be found in many places in our surroundings. It can for instance be found in food, medicine and in the environments. In this assignment u get a short briefing about, what heavy metal is, and where they are to be found and how different factors hurts people, and what physiological heavy metals can do, together with what meaning it has for people, that lives in places with big pollution. Seawards that, my starting point is in mercury, hot metal and cadmium. I have carried out 2 experiments in chemistry, which I have used in my paper. First experiment was to precipitate some salts of heavy metal, and to prove that we get heavy metal out of it. The other experiment shows that a salt of the heavy metal, does make the livers ability to change the hydroperoxid into water and so the oxygen gets ruined. Hydroperoxid is poisonous and moulds naturally in the body. At last there has been discussed if the pollution in Arktis will rise or fall in the year to come, which you probably can say yes to because we get more intelligent about the polar areas.


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2008 af KurdiDK (Slettet)

Heavy metals are found in many places in our evirons, among other things in foods, medicine and enviroment.

In this exercise you get a short information about what heavy metals are, where they are found and different factors, which cause03,00, damage for people. And which physiological changes heavy metals involve and the meaning they have for people, who live in places with a high pollution. 

Sewards that = In addition

Starting point = starting-point

hot metal = lead(bly)

carried out = executed

which I have involved in my paper

The first experiment

precipitate? den forstår jeg ikke helt

of heavy metals

and so then the oxygen gets ruined

Hydroperoxid is poisonously

if about  the pollution

will rises or falls in the years to come


Skriv et svar til: Svær tekst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.