Matematik

Opg 1.032

04. november 2008 af Katrine90 (Slettet)

- Udtryk R ved P og U, når P=U*I og R*L

Hvordan skal man gribe den opgave an???


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2008 af Mester_Bean (Slettet)

du mangler vist noget ved R*L ? et lighedstegn?


Svar #2
04. november 2008 af Katrine90 (Slettet)

Hovsa :P my bad.. U=R*L


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. november 2008 af Mester_Bean (Slettet)

hmmm du må mene U = R * I ?

For så isoler du "I" i det udtryk og indsætter det på I's plads i det første udtryk, for herefter at isolere R.


Svar #4
04. november 2008 af Katrine90 (Slettet)

Jaa var et I ;)

Er lidt lost! :( Bliver det noget med, i=p*U/R?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. november 2008 af Mester_Bean (Slettet)

1) isoler I i første udtryk: P = U * I <=> I = P/U

2) indsæt i andet udtryk: U = R * I <=> U = R * P/U

3) isoler så R!


Svar #6
04. november 2008 af Katrine90 (Slettet)

R=U/I ikk?


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. november 2008 af Mester_Bean (Slettet)

jeg mener isoler R i U = R * P/U


Svar #8
04. november 2008 af Katrine90 (Slettet)

Jaa men bliver det ikke R=U/I ?? :)   


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. november 2008 af Mester_Bean (Slettet)

hvor har di I'et fra? hehe det er jo det, vi har prøvet at komme af med. Opgaven siger jo at vi skal udtrykke R ved U og P og ikke ved I!

U = R * P/U <=> U^2 = R * P <=> ....

hmm... gad vide hvad R = ? :P


Svar #10
04. november 2008 af Katrine90 (Slettet)

Årh føler mig blondie ligenu xD

R=kvadratrod(U)*P

Folk forvirrer mig med eksempeler fra ohms lov! :(


Brugbart svar (0)

Svar #11
04. november 2008 af Mester_Bean (Slettet)

du skal bare dividere med P på begge sider, ikke noget med at tage kvadratroden af noget


Svar #12
04. november 2008 af Katrine90 (Slettet)

Weeee now it works... thanks


Brugbart svar (0)

Svar #13
04. november 2008 af Mester_Bean (Slettet)

haha okey (endelig) :)

så lidt


Skriv et svar til: Opg 1.032

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.