Matematik

Differential regning - nulpunkter og maksimum

05. november 2008 af Heineken (Slettet)

 Jeg har en opgave hvori jeg bliver bedt om at finde funktionens nulpunkter, og derefter gøre rede for at funktionen har et maksimum, og bestemme x-værdien til dette.

f(x) = 2*sin((x-PI)/2) + 2 , hvor 0 (mindre end eller lig med <_) x (minde end eller lig med <_) 4*PI

Jeg har så differentieret f(x)

f'(x) = sin(x/2)

sat denne lig 0

f'(x) = 0

x = 2 * @nd(konstant) * PI

Så lyder spørgsmålet således, hvordan skal jeg fortsætte?

På forhånd tak

Heineken


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2008 af mathon

f '(x) = cos((x-π)/2)


Svar #2
05. november 2008 af Heineken (Slettet)

 vil du uddybe?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2008 af mathon

f(x) = 2*sin((x-π)/2) + 2 = 2*sin(0,5x-(π/2)) + 2

 f '(x) = 2*cos((0,5x-(π/2))*((0,5x-(π/2))' = 2*cos((0,5x-(π/2))*0,5 = cos((0,5x-(π/2))
= cos((x-π)/2))


Skriv et svar til: Differential regning - nulpunkter og maksimum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.