Matematik

Heelp lineær

05. november 2008 af Lulles (Slettet)

En lineær funktion f er givet ved f(x) = -0,2x + 1,8.
Beregn f(-6), og løs ligningen f(x) = -1.

f(-6) = 3

f(x) = - 1

x = -14

Grafen for en anden lineær funktion g går gennem punktet p(50,8) og har samme hældningskoefficient som grafen for f.

Bestem en regneforskrift for g.

Undersøg, om punktet Q(-16,21) ligger på grafen for g
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2008 af Isomorphician

Udregningen af f(x) = -1 er forkert.

......

Brug:

g(x) = -0.2(x - x0) + f(x0)

......

Indsæt x-værdien og y-værdien fra Q i forskriften for g(x) og se om ligningen går op.


Svar #2
05. november 2008 af Lulles (Slettet)

-1 = 0,2x + 1,8
-2,8 = 0,2x
-14 = x
 

er det virkelig forkert ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2008 af Isomorphician

Der står f(x) = -0.2x + 1,8 i opgaven.


Svar #4
05. november 2008 af Lulles (Slettet)

bliver x = -2,6 ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. november 2008 af Isomorphician

Nej.


Svar #6
05. november 2008 af Lulles (Slettet)

jamen, hvad skal den så være. Nu er jeg virkelig forvirret :S

kan det passe med x = 3 så ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. november 2008 af Isomorphician

-1 = -0,2x + 1,8 <=>

-2,8 = -0,2x <=>

14 = x


Skriv et svar til: Heelp lineær

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.