Matematik

Ligning med variable

05. november 2008 af vumann (Slettet)

Nu vil jeg ha' det afklaret en gang for alle :)

Hvordan skal man skrive den næste ligning op hvis man bytter rundt med variablerne. fx

V = L * ((t-T)r)/s

Skal den så være: (V/L)*S = (t-T)r, eller (V*S)/L = (t-T)r eller en hel anden løsning?

Udover det, hvordan finder jeg t? En god forklaring?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2008 af Arctan (Slettet)

V = L · ((t-T)r)/s,     s ej 0

⇔ (V·S)/(L·r) = t - T

⇔ t = (V·S)/(L·r) + T


Svar #2
05. november 2008 af vumann (Slettet)

Hvorfor skal det være:

(V·S)/(L·r) = t - T,

og ikke

(V·S/L)/r = t - T?

:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2008 af Arctan (Slettet)

#2.

Det er det samme.


Skriv et svar til: Ligning med variable

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.