Matematik

y1 = y2?, i f(x)=b*a^x.

06. november 2008 af jesperher (Slettet)

I land A var der 25,6 mio mennesker i år 2000, og vækstraten er 3,43%
I land B var der 26,1 mio mennesker i år 1995, og vækstraten er 1,82%
Beregning af, hvornår der var lige mange mennesker. (y1 = y2)
F(x) = b*a^x
A: 25.600.000 = b1*3,43^x
B: 26.100.000 = b2* 1,82^x

her går jeg så i stå.. skal jeg bare sætte x til hhv, 2000 og 1995? men så siger lommeregneren "false" hvis jeg prøver at løse A, ved hjælp a "solve"


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2008 af peter lind

Hvis x er antal år efter år 2000 bliver formlerne

Land A   n=25,6*106(1+0,0343)x

Land B  n=26,1*106(1+0,0182)x+5


Svar #2
06. november 2008 af jesperher (Slettet)

det kan jeg godt se.. men hvordan får jeg dem til at give y = y ?? eller.. hvor får du n fra? er det et nyt bogstav du selv sætter ind?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2008 af peter lind

n er en variabel, der angiver hvor mange indbygger, der er i landet til år x. Jeg skulle måske have kaldt dem for nA og nB for klarheds skyld. Du skal sætte højre siderne lig hinanden og løse den derved fremkomne ligning. Dette kan gøres ved at tage logaritmen på beggesider af lighedstegnet.


Skriv et svar til: y1 = y2?, i f(x)=b*a^x.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.