Matematik

sin,cos og tan - Hjælp!

09. november 2008 af flemmings-helte (Slettet)

?ABC er retvinklet med C=90o. Beregn de manglende sider og vinkler, når
1) A=43o og c=5
2) B=25o og a=19
3) C=12,64 og b=4,79

How-to?

Har fået en masse formler fra min lærer -kun et uddrag her: 
cos A= (b/c)
Sin A= (a/c)
Tan A = (a/c)
 

Men hvorfor nogle skal jeg bruge? Sin, cos eller tan? Og hvordan regner man f.eks. den første opgave ud?
 

Hjælp!!!


Svar #1
09. november 2008 af flemmings-helte (Slettet)

Det før ABC skulle have været en trekant


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. november 2008 af Leja (Slettet)

Hvis du starter med den første kan du jo bruge cosA = b/c

Sæt din vinkel ind og din længde ind og så kan du isolere b. Nu har du lægnden af de to sider og en vinkel. Kan du så godt selv ?

Samme princip for de andre ?


Svar #3
09. november 2008 af flemmings-helte (Slettet)

jamen hvordan ved jeg, at jeg skal bruge cos, og ikke sin og tan?


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. november 2008 af Leja (Slettet)

Det er faktisk ligemeget. Så heldig er du :)


Svar #5
09. november 2008 af flemmings-helte (Slettet)

Okay tusind tak :D Skriver hvis jeg får problemer ^^


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. november 2008 af Leja (Slettet)

Det gør du bare. Will be around somewhere!


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. november 2008 af Kysr (Slettet)

cos = hosliggende katete/hypotenusen
sin = modstående katete/hypotenusen
tanA = a/b 
tanB = b/a


Svar #8
09. november 2008 af flemmings-helte (Slettet)

#7

Og det betyder?


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. november 2008 af Leja (Slettet)

At cosinus til en vinklen kan du finde ved at dele  den hosliggende side med den længste side (hypotenusen). Men det er præcis det der står oppe i dine formler. Let it not confuse you :)


Svar #10
09. november 2008 af flemmings-helte (Slettet)

Hvordan isolere jeg b?


Svar #11
09. november 2008 af flemmings-helte (Slettet)

HJÆLP!!!!!


Brugbart svar (1)

Svar #12
09. november 2008 af Kysr (Slettet)

1) A=43º og c=5
 

Du kender A = 43º og du ved, at trekanten er retvinklet C = 90º.
Da summen i en trekant altid er 180º, kan du nu beregne B.
B = 180-(43 + 90)
B = 47º

Nu skal du finde a og b, hvor vi har c = 5.
cosA = b/c
cos(43º) = b/5
cos(43º) * 5 = b
b = cos(43º) * 5 --> regnes på lommeregner.

Nu da du også har b, kan du finde a ved brug af pythagoras.


Svar #13
09. november 2008 af flemmings-helte (Slettet)

#12

Tak Ortac, nu her jeg fået regnet både 1 og 2.. men i 3'eren ved vi ikk hvad A og B graderne er?

Hvad gør man så?


Brugbart svar (0)

Svar #14
09. november 2008 af Kysr (Slettet)

ABC er retvinklet med C=90º. Beregn de manglende sider og vinkler, når

3) C=12,64 og b=4,79

Du kan vel godt se, at det ikke giver mening? Når der står i opgaveformuleringen af C = 90º, men at der så i opgave 3 står C = 12,64º?
Store C er altid en vinkel..


Brugbart svar (0)

Svar #15
09. november 2008 af Kysr (Slettet)

* at C = 90º


Svar #16
09. november 2008 af flemmings-helte (Slettet)

en stave fejl ;D det skal være et lille c


Brugbart svar (1)

Svar #17
09. november 2008 af Kysr (Slettet)

Jamen, så er det samme metode. Start med pythagoras.

Du kan bruge:
sinB = b/c
sinB = 4,79/12,64
B = sin-1(4,79/12,64)
B = --> lommeregner. ;)


Brugbart svar (0)

Svar #18
09. november 2008 af Kysr (Slettet)

Er nødt til at smutte.
Du må skrive, hvis der er mere, så tjekker jeg det, når jeg får tid. ;)


Skriv et svar til: sin,cos og tan - Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.