Matematik

trekanter :)

09. november 2008 af KingKong1 (Slettet)

Nogen der ved det?

Betragt en retvinklet trekant, ABC, med vinkel C ret. Længden af hypotenusen er 4,765 og vinkel B er 87,74°. Beregn længden af siden a.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2008 af Isomorphician

Hint:

Siden a er hosliggende katete til vinkel B


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2008 af Kysr (Slettet)

cosB = a/c
cos(87,74º) = a/4,765
cos(87,74º) * 4,765 = a
a = cos(87,74º) * 4,765 --> beregnes på lommeregner.


Svar #3
09. november 2008 af KingKong1 (Slettet)

Aha! Men jeg ved ikke lige om jeg gør det korrekt på lommeregneren, giver det følgende? : 0,187904027


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. november 2008 af Kysr (Slettet)

Jep, det er fuldstændig korrekt. ;)
Men husk, fire betydende cifre er rigelig. ;)


Svar #5
09. november 2008 af KingKong1 (Slettet)

Hehe jo, selvfølelig :) . Det var da ikke så indviklet :P.

er det det samme her?:

 I en retvinklet trekant er hypotenusens længde 1,1456, mens den ene katete har længden 0,4875.
Beregn længden af den anden katete.


 


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. november 2008 af Isomorphician

Brug Pythagoras


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. november 2008 af Kysr (Slettet)

Som Isomorphician siger, skal du bruge Pythagoras.
c2 = a2 + b2


Svar #8
09. november 2008 af KingKong1 (Slettet)

a² + b² = c ² --> 1,1456² + 0,4875² = 1,550. 1,550 i kvadratrod = 1,244


Svar #9
09. november 2008 af KingKong1 (Slettet)

korrekt?

 I denne opgave skal der gøres det samme som i den første ikke?
 

Betragt en retvinklet trekant, ABC, med vinkel C ret. Længden af hypotenusen er 37,32 og vinkel A er 14,86°. Beregn længden af siden b.
 


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. november 2008 af Isomorphician

c = 1,1456

a = 0,4875

indsæt i a2 + b2 = c2, og isoler b


Brugbart svar (0)

Svar #11
09. november 2008 af Isomorphician

#9

Brug cos igen


Svar #12
09. november 2008 af KingKong1 (Slettet)

Okay tak..

det med cos: nu skal jeg bare sige cosA = b/c istedet for cosB = 1/c ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #13
09. november 2008 af Isomorphician

jo


Svar #14
09. november 2008 af KingKong1 (Slettet)

okay , godt :)


Svar #15
09. november 2008 af KingKong1 (Slettet)

hvorfor skal jeg isolere b?


Brugbart svar (0)

Svar #16
09. november 2008 af Isomorphician

Fordi det er den ubekendte katete


Svar #17
09. november 2008 af KingKong1 (Slettet)

I en retvinklet trekant er hypotenusens længde 1,1456, mens den ene katete har længden 0,4875.
Beregn længden af den anden katete.

der står ikke noget med a,b eller c?


Brugbart svar (0)

Svar #18
09. november 2008 af Isomorphician

Nej, men som der står i #6 og #7 skal du bruge Pythagoras, som sædvanligvis bliver skrevet som:

a2 + b2 = c2

hvor a og b er kateterne og c er hypotenusen.

Nu har jeg så valgt at kalde den ene katete for a, jeg kunne lige så godt have kaldt den b.

Indsæt de værdier du kender i ovenstående, og isoler den ubekendte.


Svar #19
09. november 2008 af KingKong1 (Slettet)

a²+b² = c² 

0,4875² b² = 1,1456

b² = 1,1456- 0,4875 = 0,6581

isolering af b²

kvadratrod af 0,65851 = 0,811 .. korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #20
09. november 2008 af Isomorphician

b2 = 1,14562 - 0,48752


Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.