Matematik

Pythagoras "a"

09. november 2008 af flemmings-helte (Slettet)

(en trekant) ABC er retvinklet med C=90o. Beregn de manglende sider og vinkler, når
 

c=12,64 og b=4,79

Det ville vel være nærliggende at starte med at bruge pythagoras, for at finde a..

men hvordan gør man det?


Svar #1
09. november 2008 af flemmings-helte (Slettet)

der skulle have stået c=90o


Svar #2
09. november 2008 af flemmings-helte (Slettet)

øverst


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2008 af Isomorphician

a2 + b2 = c2

Indsæt de værdier du kender og isoler a.


Svar #4
09. november 2008 af flemmings-helte (Slettet)

kan du ikk uddybe det lidt mere? hvordan isolere man a


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. november 2008 af Kehceub (Slettet)

a^2 + b^2 = c^2..

a^2 + 4,79^2 = 12,64^2

a^2 + 22,94 = 159,77

a^2 = 136,83

a = 11,7


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. november 2008 af Isomorphician

a2 + 4,792 = 12,642

a2 = 12,642 - 4,792

a = ...


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. november 2008 af Kehoa (Slettet)

Det er nemmest bare at sige:

c2 - b2 = a2 for at finde siden a

c2 - a= b2 for at finde siden b

a2 + b2 = c2 for at finde siden c

bare husk, at siden c er altid den længste, så det er den eneste der skal plusses, for at finde..


Skriv et svar til: Pythagoras "a"

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.