Fysik

Fotoner!

09. november 2008 af ostepop (Slettet)

Hej.

Jeg har fået en opgave, hvor jeg skal beregne foton antallet i løbet af 10 sekunder. Jeg har fået oplyst, at teleskopet jeg skal undersøge,  modtog lys med bølgelængden 505 nm, og at effekten var 2,5*10^-18W.

Hvordan beregner jeg hvor mange fotoner teleskopet modtog i løbet af 10 sekunder???


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Energien for en foton med frekvensens f er givet ved:

E=h*f, hvor h er Plancks konstant. Benyt dette til at udregne energien.

Herefter skal du udregne hvor meget energi der modtages i løbet af 10 sekunder og disse to størrelser skal du bruge til at finde antallet. :)


Brugbart svar (2)

Svar #2
09. november 2008 af mathon

Efoton = (h*c)/λ = (1,98645*10-25 J*m)/(505*10-9 m) = 3,93356*10-19 J

Etotal = (2,5*10-18 J/s)*(10 s) = 2,5*10-17 J

beregn selv antal fotoner


Svar #3
10. november 2008 af ostepop (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Fotoner!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.