Matematik

hjælp til stamfunktion

19. oktober 2004 af fransk (Slettet)
hej jeg håber der er nogle der kan hjælpe.
har lige et par spørgsmål.

stamfunktion til:
1. 1/kvadratrod(x) ?

2. x^-4

3. 1/x^2






Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2004 af fister (Slettet)

Bestem som alm. potensfunktioner.

omskriv:
1) 1/rod(x) = x^(-1/2)

2) x^(-4)

3) x^(-2)

og brug:
stam x^a = (1/(a+1))*x^(a+1)

Svar #2
19. oktober 2004 af fransk (Slettet)

hvad så hvis der stod 3/rod(x)?

de andre forstår jeg, tak for hjælpen

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. oktober 2004 af fister (Slettet)

3/rod(x) = 3*(1/rod(x))
Når du ganger en konstant på sætter du den blot uden for integralet.
stam(3/rod(x)) = 3*stam(1/rod(x))

Svar #4
19. oktober 2004 af fransk (Slettet)

okay så hvis det var et integrale ville det hedde:
3*[x^(-1/2)] Det ville stamfunktionen være ik?
Tusinde tak for hjælpen, fister

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. oktober 2004 af fister (Slettet)

int(3/rod(x)dx = 6*x^(1/2)
da int(3/rod(x)dx = 3*int(1/rod(x)dx = 3*(2*x^(1/2)) = 6*x^(1/2) = 6*rod(x)

Skriv et svar til: hjælp til stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.