Matematik

hjælp til integraler

19. oktober 2004 af fransk (Slettet)
hvordan skal: S(3^x)^3 dx løses? Grænserne er 0 og 1. Er det med partiel eller substition og hvordan? Hvad er f(x) og hvad er g(x) hvis det er substition. Kan ikke finde ud af den.

og hvad med: S(x^3+2x-4)/(x-1) dx, grænserne er 2 og 3.

har lige én mere: S(sinx+cosx)^2, grænserne er 0 og pi.

håber der er nogle som kan hjælpe, synes jeg er rimelig lost..

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2004 af frodo (Slettet)

int((3^x)^3 dx)=int(3^(3x) dx)
t=3x => dt=3dx:
1/3*int(3^t dt)
så er den ligetil!

hmm..

int((sinx+cosx)^2 dx)=int(sin^2(x)+cos^2(x)+2cosx*sinx dx)=int(1+sin(2x) dx)=int(1dx)+int(sin(2x))
t=2x => dt=2dx:
int(1dx)+ ½int(sint dt)
også ligetil!

tænker lige lidt over den midterste!

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. oktober 2004 af Cas_sen (Slettet)

der er tale om helt alm. bestemte integraler, idet du kender grænseværdierne. Jeg smider lige en note op på min hjemmeside du kan bladre lidt i.

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. oktober 2004 af Cas_sen (Slettet)

S(3^x)^3 med nedre og øvre grænse på henholdsvis 0 & 1 giver: 7.888739964

S(x^3+2x-4)/(x-1)dx=11.14018615
nedre grænse 2 | øvre grænse 3

S(sinx+cosx)^2=pi
nedre grænse 0 | øvre grænse pi

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. oktober 2004 af Cas_sen (Slettet)

prøv og kig her og se og du kan få lidt hjælp ud af det...

http://www.casperl.dk/integration.doc


Svar #5
21. oktober 2004 af fransk (Slettet)

Hold da op casper, det må jeg sige. Du har tjek på tingene. Tusind tak for hjælpen begge to.

Skriv et svar til: hjælp til integraler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.