Matematik

Differentialregning

11. november 2008 af aiszaxs (Slettet)

Hej

er helt lost ang grænseværdier :S ?

hvordan kan man bestemme dem ?

vores følgende opg lyder

Bestem flg. grænseværdier:


1. lim x^3-8 / 3x^2 – 2x -8
x→2
 

mvh simon


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2008 af dnadan (Slettet)

hint: Benyt Le Hopitals regel


Svar #2
11. november 2008 af aiszaxs (Slettet)

og hvad er det :D ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2008 af dnadan (Slettet)

f(x)/g(x)=f'(x)/g'(x)=k, for x-->c, hvor k er grænseværdien samt c er tallet, som det går imod. Denne regel er kun gældende, hvis der er tale om et [0/0] eller [oo/oo] udtryk.

- Kig i din formelsamling eller søg på nettet, det er ikke just pænt herinde :-)


Svar #4
11. november 2008 af aiszaxs (Slettet)

arg dropper det :S fatter nada


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. november 2008 af dnadan (Slettet)

- det er i det store og det hele blot differentialregning.


Brugbart svar (1)

Svar #6
11. november 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

#0 bemærk at

x3-8=(x-2)(x2+2x+4) og

3x2-2x-8=(x-2)(3x+4)

Forkort brøkken med (x-2) når x≠2. For x→ 2 har du så

(x2+2x+4)/(3x+4) → (22+2*2+4)/(3*2+4)=12/10=6/5


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.