Matematik

bestem vinkler

11. november 2008 af ThaMajs (Slettet)

I en trekant ABC er siden BC dobbelt så lang som siden AB, og siden AC er halvanden gang så lang som siden AB.

a) bestem trekantens vinkler

Det oplyses at længden af højden fra B=5

b) bestem længden af siderne og trekantens areal

Er i tvivl om hvordan jeg skal finde vinklerne, når jeg ingen tal har ? er klar over at jeg skal bruge noget med nogle vektorer, er der nogen der kan give et hint, eller et eksempel på hvordan jeg finder en af vinklerne?


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. november 2008 af mathon

brug cos-relationen

formen

A = cos-1((b2+c2- a2)/(2bc))

B = cos-1((a2+c2- b2)/(2ac))

C = cos-1((a2+b2- c2)/(2ab))


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. november 2008 af mathon

A = cos-1(((1,5c)2+c2- (2c)2)/(2(1,5c)c))

A = cos-1((2,25c2+c2- 4c2)/(3c2)) = cos-1(-0,25)  = 104,5°


Svar #3
11. november 2008 af ThaMajs (Slettet)

kan du forklare mig hvordan du får (-0,25) ?

altså hvordan får du fjernet de der c'er ?


Svar #4
11. november 2008 af ThaMajs (Slettet)

har fået styr på det :D

men hvad så med opgave b? :o


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. november 2008 af mathon

c = hb/sin(A)

a = 2c
b = 1,5c


Svar #6
11. november 2008 af ThaMajs (Slettet)

ved godt at jeg er tung at danse med, men hvordan får man cos-1(0,25) til at blive de 104,5 grader ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. november 2008 af mathon

cos-1(-0,25)


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. november 2008 af mathon

cos-1(-0,25)


Svar #9
11. november 2008 af ThaMajs (Slettet)

har fundet ud af at min lommeregner er indstillet forkert, så i stedet for 104,5 får jeg 1, 823... ved ikke helt hvad der er galt med den .. men tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
11. november 2008 af mathon

...der er ikke noget galt med lommeregneren.

Det er herligt bekvemt, at den kan regne både i radianer og i grader.

Det er naturligvis op til brugeren at vide, hvornår der skal bruges det ene og det andet gradmål   :-)


Svar #11
11. november 2008 af ThaMajs (Slettet)

ahh ja det er ikke sådan at få indstillet lommeregneren til noget, og glemme at sætte den tilbage igen, må jeg jo lige finde ud af, så det ikke skal forstyrre mig mere. hehe :)

ehm 5/sin(104,5) giver -6,79 det kan da ikke passe:s


Svar #12
11. november 2008 af ThaMajs (Slettet)

okay nu har jeg ændret min lommeregner, så nu får jeg 5,15 det kan vidst bedre passe.

puhaaaaaaaaaaaaaaa det er hårdt at komme igennem :D


Brugbart svar (0)

Svar #13
11. november 2008 af mathon

jaaah 
5,16


Skriv et svar til: bestem vinkler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.