Matematik

Afstand fra punkt til graf

12. november 2008 af timeges (Slettet)

Jeg har fået stillet en opgaver som lyder:

Opstil et udtryk til beregning af afstanden mellem punktet P(0,1) og grafen for g(x)=2x^2. Udtrykket skal formuleres som en funktion af x.

På forhånd tak.


Brugbart svar (2)

Svar #1
12. november 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

Afstanden mellem to punkter (a,b) og (c,d) er givet ved √((a-c)2+ (b-d)2) indsæt (a,b)=(0,1) og (c,d)=(x,g(x))=(x,2x2) ... og regn


Brugbart svar (2)

Svar #2
12. november 2008 af mathon

brug punktafstandsformlen
se vedhæftet

Vedhæftet fil:afstand_punkt_graf.doc

Svar #3
12. november 2008 af timeges (Slettet)

Hvorfor har du erstattet a med x og b med 0...? Burde det ikke være a med 0 og b med 1...?


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. november 2010 af LasseRegin (Slettet)

 hvad er det for noget lort?!"#?!"?#¤"#?¤


Skriv et svar til: Afstand fra punkt til graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.