Matematik

Retvinklet trekant

12. november 2008 af asif (Slettet)

Hvis jeg har en retvinklet trekant og jeg kender hypotenusen c, og vinklen overfor altså C.

Hvordan finder jeg resten af trekantens sider?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2008 af c_aastrup

Hvis C=90o,  og du kun kender c så kan du ikke sige noget.

Jeg antager at du formulerer dig uklart og også kender vinklen ved A.

Da gælder, at


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2008 af Mads (Slettet)

vinklen overfor hypotenusen, c, er vel 90º?

Tror du skal bruge sinus,cosinus eller tangens

sinus(vinkel)=modstående katete/hypotenusen

cosinus(vinkel)=hosliggende katete/hypotenusen

tangens(vinkel)=modstående katete/hosliggende katete


Svar #3
12. november 2008 af asif (Slettet)

I har helt ret at vinklen C=90 grader.

Jeg formulerer mig måske lidt uklart i forhold til opgaven men ikke med hensyn til oplysningerne.

Jeg har selv fundet frem til siden c vha. formlen. √(x2 - x1)2 + (y2 - y1)2 , kvardratroden tages af det hele.

Ved ikke om jeg kan lave om på den formel så jeg kan bruge den andre steder.


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. november 2008 af c_aastrup

Hvis du kun kener c og C er kan du ikke sige noget.

Vi ved, at a2 + b2 = c2, men det giver hverken a eller b når vi ikke kender en disse i forvejen.


Svar #5
12. november 2008 af asif (Slettet)

Jeg kan heller ikke lave om på denne formel så denne √(x2 - x1)2 + (y2 - y1)2 passer til endnu en side?


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. november 2008 af c_aastrup

Der må være flere oplysninger, Ved du ikke noget om de andre sider eller vinkler???


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. november 2008 af badooo (Slettet)

Jeg må indrømme, at jeg ikke forstår hvad du siger.

Du har, hvad? Er det punkter du har? Du angiver x og y-koordinater til din beregning af siden c.


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. november 2008 af mathon

det lader til, at
du har

punkterne A og B's koordinater.

Har du også C's koordinater?


Skriv et svar til: Retvinklet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.