Matematik

Polære koordinater

12. november 2008 af timeges (Slettet)

Jeg har lidt problemer med denne opgave da jeg ikke helt ved hvad der menes med polære koordinater.. nogen der kan hjælpe..?

Areal og tyngdepunktets beliggenhed i den kvartcirkel, der findes i 1. kvadrant, er givet ved:
,A=(pi*R^2)/4   og   e= 4R/3pi, hvor e er afstanden fra såvel x- som y-aksen.

A) Opstil integralet for kvartcirklens areal A i polære koordinater og løs det.

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Benyt, at en cirkel med radius R opfylder ligningen:

x2+y2=R2

Substituer de polære koordinater ind og løs integralet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2008 af Jerslev (Slettet)

For polære koordinater:

x=r*cos(θ)

y=r*sin(θ)

Hvor r er afstand fra origo og θ er vinkel fra x-aksen op til retningsvektoren.


Svar #3
12. november 2008 af timeges (Slettet)

hvad mener du med retningsventoren..? kan du ikke give et eksempel på hvordan et integrale i polære koordinater kunne se ud..?


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#3: Har jeg vist gjort i en anden tråd.


Skriv et svar til: Polære koordinater

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.