Matematik

ligningssystem:

15. november 2008 af A-W-A-W (Slettet)

Hej.

ligning:  1:       -2x + y = 5
                2:       x – 2y = 2

For at løse denne ligning med to ubekendte bruger jeg den  substitutuions metoden, til det har jeg et problem. Jeg løser det således er det forkert.

variablen x i ligning 1 ændres.

  -2x + y = 5

 -2x = 5 - y

  x = (5 - y)/ -2

 X = - 2,5 - y / 2    

- 2,5 - y / 2  sættes i x's plads i ligning 2.
 

   x – 2y = 2

 -2,5 - y / 2 - 2y = 2

- y / 2 - 2Y = 2 + 2,5

  -2y = 5,5 * 2

 -2y = 11

    y = 11 / -2

   y = - 5,5

-5,5 sættes i y'ets plads i ligningen x = -2,5 - y / 2

x = - 2,5 - y / 2

x = -2,5 - (- 5,5 / 2)

x = 0,25

Resultat: (x,y) = ( 0,25,-5,5)

DET ER FORKERT! men hvad gøre jeg forkert, kan i hælpe mig.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2008 af mathon

I:  -2x + y = 5
II:   x – 2y = 2       II ganges med 2

I:  -2x + y = 5
III: 2x - 4y = 4       I og III adderes

-3y = 9

y = -3, som indsat i I: -2x + y = 5
giver
 -2x + (-3) = 5
-2x = 8

x = -4


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. november 2008 af mathon

din egen metode
se vedhæftet

Vedhæftet fil:rettelse_1.doc

Skriv et svar til: ligningssystem:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.