Matematik

isolere x

15. november 2008 af seriøs (Slettet)

Jeg skal isolere x ..

er det bare sådan?

xa – 2 = x + a

x . a – 2 = x + a

x . a – 2 – a = x
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. november 2008 af mathon

xa – 2 = x + a

xa - x = a+2

(a-1)x = (a+2)

x = (a+2)/(a-1) og a ≠1


Svar #2
15. november 2008 af seriøs (Slettet)

når jeg kontroller på cas så får jeg det som jeg har skrevet rigtigt, hvordan kan det være? ..det er nemlig meningen at vi skal håndskrive det og derefter kontrolere..

Jeg synes din måde er lidt svær altså det med parenteser..


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. november 2008 af himsen (Slettet)

#2

Dit er også rigtigt, MEN du har ikke isoleret x helt. Du har kun flyttet a over på den anden side og mangler x på venstre side.

Det han gør er at opløse det i faktorer.. Du kan prøve at gange x ind i parentesen... Det giver det samme.


Svar #4
15. november 2008 af seriøs (Slettet)

nå ok :) tak for hjælpen


Skriv et svar til: isolere x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.