Matematik

Procentregning

15. november 2008 af klogstrup (Slettet)

Jeg har et matematisk problem.

Jeg har en omkostning i en boligforening på 100000 kr.

De skal dækkes af 72 lejligheder.

De 47 af lejlighederne skal kun betale 60% af hvad de sidste 25 skal betale.

Hvordan løser jeg den??

Karsten Løgstrup


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2008 af mathon

47*x*0,6 + (72-47)*x = 100000


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. november 2008 af Isomorphician

60 % = 60000

Rest: 40000, som deles mellem 25 lejligheder:

40000/25 = 1600


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2008 af Mester_Bean (Slettet)

Det må være noget med at løse nedenstående ligningssystem:

47x + 25y = 100.000

47x = 0,6 * 25y


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. november 2008 af Isomorphician

glem #2....læste opgaven lidt for hurtigt


Svar #5
16. november 2008 af klogstrup (Slettet)

Tak for hjælpen!!


Skriv et svar til: Procentregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.