Matematik

lineær funktion

17. november 2008 af CJN (Slettet)

Grafen for den lineære funktion f(x) = 3x + b går  gennem punktet P (1,-4)

Bestem tallet b?

Hvordan?


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. november 2008 af SørenJS (Slettet)

Du kender allerede hældningstallet, 3, så kan du bruge denne formel, til at finde B:

b=y1-a*x1

Det svarer til:

b=-4-3*1

b=12

Funktionen er derfor: f(x)=3x+12


Svar #2
17. november 2008 af CJN (Slettet)

tusind tak

Men jeg får:

b= (-4)-3*1 = -7

hvordan det?


Svar #3
17. november 2008 af CJN (Slettet)

Så passer det også at:

f(x) = 3x + (-7)

f(1) = 3*1 + (-7) = -4 

P(1, -4)


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. november 2008 af Minnie-Mouse (Slettet)

#1, det er ikke korrekt, at b=12. Som du selv skriver i formlen, så skal du trække -4 fra med -3, men det ser ud til, du har ganget det med hinanden.

#2, korrekt.

f(x) = 3x-7.


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. november 2008 af SørenJS (Slettet)

#4, det er rigtigt. Jeg ved ikke lige hvad jeg tænkte på. =p

Undskyld!


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. november 2008 af Minnie-Mouse (Slettet)

#5, fejl forekommer ;). - det skal du ikke undskylde for (:


Skriv et svar til: lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.