Matematik

diff.

17. november 2008 af xerox (Slettet)

hej er der nogen som har en anden måde at skrive  en ligning til den her:

(5,f(5)) når f(x)=x2-x-12.

får ligningen til at se sådan ud

y=9x-37.

andre forslag?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2008 af Isomorphician

Du mener tangenten i punktet (5, f(5))?


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. november 2008 af dnadan (Slettet)

Hvad er dét, som du skal beregne? Tangentens ligning?

I så fald skriv den på formen som du har skrevet(om du har regnet rigtigt har jeg ikke tjekket - uden udregninger = at jeg ikke tjekker for rigtigheden af dit svar)


Svar #3
17. november 2008 af xerox (Slettet)

ved at mit svar er rigtig nok men skal komme med to måde hvor på man kan skrive det


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. november 2008 af mathon

f '(x) = 2x-1

f '(5) = 2/5 - 1 = 9
f(5) = 52 - 5 - 12 = 8

tangentligning:
y - 8 = 9(x-5) ............


Svar #5
17. november 2008 af xerox (Slettet)

okay tak


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. november 2008 af mathon

tastfejl
f '(5) = 2/5 - 1 = 9   →   f '(5) = 2*5 - 1 = 9


Skriv et svar til: diff.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.