Matematik

Differentialregning

17. november 2008 af burnbabyboo (Slettet)

Hej alle!

Jeg sidder lige og laver lidt matemati, nærmere betegnet differentialregning, men jeg er gået lidt i stå, håber at i kan hjælpe!

jeg har differentieret en funktion så der står F'(x0) = 3x^2-12x+21

Endvidere ved jeg at f'(x0) = 9.

Mit problem er så bare at jeg er igang med at isolere x, men jeg kan simpelthen ikke huske hvordan jeg kommer af med potensen!

3x^2-12x+21 = 9

3x^2-12x=9-21

...og det er så dér det gå galt for mig! det er vel noget med at man skal tage kvadratroden (???) men hvordan?


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. november 2008 af Sherwood (Slettet)

3x^2-12x+21=9 <=> 3x^2-12x+21-9=0 <=> 3x^2-12x+12=0


Svar #2
17. november 2008 af burnbabyboo (Slettet)

men jeg er jo stadig ikke af med potensen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2008 af Sherwood (Slettet)

Nej. Men det er en simpel andengradsligning. Du har en formel til at løse den.


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. november 2008 af mathon

x2- 4x + 4 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. november 2008 af mathon

...eller

x2- 4x + 4 = (x-2)2 = 0


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.