Kemi

Syrer og baser

17. november 2008 af Mille_M (Slettet)

Hej

Håber meget der er nogen som kan hjælpe mig..

Sidder og kigger på opgaver i kemi på b-niveau. Har omkring hvordan man regner pH ud, når man har enten med syrer eller baser at gøre. Problemet er bare at jeg er nået frem til en opgave, som jeg ikke kan se mig ud af..

Opgaven lyder sådan:

Udregn pH - Når 20mL 0,10M HCl fortyndes med 150 mL???

Hvad skal jeg præcist gøre her??

På forhånd MANGE TAK for hjælpen!!

Camilla


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2008 af mathon

...da syren er stærk

n(HCl) = n(H3O+) = (0,020 L)*(0,10 mol/L) = 0,0020 mol

i fortyndingsvoluminet 170 ml

c(H3O+) = (0,0020 mol)/(0,170 L) = 0,011765 mol/L = 0,011765 M

pHefter  = -log(0,011765) = 1,9


Svar #2
17. november 2008 af Mille_M (Slettet)

Kanon.. Er det bare det??? :D Troede der skulle det helt store til for at regne det ud..

TAK for hjælpen


Skriv et svar til: Syrer og baser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.