Matematik

Parabel - 3.punkter - forskrift

19. november 2008 af Niejen (Slettet)

Når man har en parabel, dvs. kender 3 punkter, og skal finde en forskrift for parablen så bruger man følgende formler, for at kende a,b og c:

a (x-x1) (x-x2) Så isolerer man a...

b = -a (x1+x2)

c = a * x1 * x2

Men hvordan finder man frem til disse formler, eller er det bare sådan de er? Jeg kan nemlig godt finde formlen for a i min formelsamling, men de to andre er nogle jeg har fundet herinde...

Og formlen for en parabel er jo : f(x) = ax2 + bx + c

- Håber I kan hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2008 af peter lind

Det vises ved at gange paranteserne ud.


Svar #2
19. november 2008 af Niejen (Slettet)

Det forstår jeg ikke`?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2008 af peter lind

a (x-x1) (x-x2) = a{x(x-x2)-x1(x-x2)} =

Fortsæt selv.


Skriv et svar til: Parabel - 3.punkter - forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.