Matematik

Funktioner med n variable

19. november 2008 af LOLLA123456 (Slettet)

Hej...

Jeg har lidr svært ved at få defineret funktioner med flere variable... Nogle, der kan hjælpe?

Indtil videre har jeg fået skrevet dette:

Definitionen på en funktion med n variable er, at der til hver værdi af de variable (x1,x2,x3…xn) svarer præcis en værdi af f(x1,x2,x3…xn).
Man skriver f(x) = y, når der er en variabel, f(x,y) = z, når der er to variable, f(x,y,z) = w, når der er tre variable osv. (Bemærk man kan selv bestemme betegnelsen af de variable, f.eks. kunne man skrive f(a,b) = c)
 

Jeg forstår godt udtrykket funktioner n variable, men har lidt svært ved at få det formuleret og kan ikke lige gennemskue om det jeg allerede har fået skrevet er godt nok... Kom gerne med en anden definition eller ret i min :).. Tak....


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvor gennemgående ønsker du en definition? På gymnasieniveau eller uni-niveau?


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. november 2008 af tabztar (Slettet)

gymnasie.. men det det er studieretningsprojekt, så det må godt gå ud over gymnasieniveaet :)


Svar #3
19. november 2008 af LOLLA123456 (Slettet)

Hov skrevet fra forkert bruger... Ovenover er fra mig: Lolla123456


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. november 2008 af Jerslev (Slettet)

 #2+3: I første omgang skal vi i så fald definere en funktion. På gymnasieniveau er funktioner kun reelle og tager derfor kun reelle værdier. Vi kan derfor skrive en funktion som en afbildning fra R1 til R1. En funktion af flere variable tager derfor n-variable og afbildeder dem over i R^1. Dette kan skrives som:

Lad f være en funktion af n reelle variable. Vi siger, at f afbildeder fra R^n --> R^1.


Svar #5
19. november 2008 af LOLLA123456 (Slettet)

Jo det kunne jeg få flettet ind.. Men er det jeg har skrevet forståeligt ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. november 2008 af Jerslev (Slettet)

 #5: Ja - mit er mere generelt og om noget mere "korrekt" matematisk skrevet, men dit er da forståeligt.


Skriv et svar til: Funktioner med n variable

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.