Matematik

Tangent

19. november 2008 af Lulles (Slettet)

Hej allesammen hvordan laver man denne her opgave

Bestem ligningen for tangenten til grafen for funktionen f(x)=2x2+3x - 5
i punktet (1, f(1)).
Bestem ligningen for den tangent til grafen for f, der er parallel med linien med ligningen
y = -x + 6.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2008 af Danielras (Slettet)

Søg i forummet på tangent, så er der masser af den type opgaver.


Svar #2
19. november 2008 af Lulles (Slettet)

hmm


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2008 af Mads (Slettet)

Tangentens ligning: y=a(x-x0)+y0

hvor a er y'(x0) og y0 er f(x0)

b)

Hvis tangenten skal være parallel med y=-x+6, skal tangenten også have hældningen -1.


Svar #4
19. november 2008 af Lulles (Slettet)

arh forstår det ikke :S


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. november 2008 af quartz (Slettet)

På en mindre matematisk måde:

du starter med at indsætte f(1) på x'es plads i ligningen.

hernæst har du dit y.

så differentiere du ligningen.

finder a

så b

og voila opgaven er løst.


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. november 2008 af juventuz (Slettet)

#0 Hvad forstod du ikk i det allerede givne svar af undertegnede i https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=601512 ?

spørg da bare, hvis du ikk er helt sikker på, hvad jeg mente... Svaret, jeg gav, vil sikkert bare gives af en anden bruger, hvorved de har spildt deres tid på at svare dig, da du allerede har fået givet den oplysning én gang før!


Skriv et svar til: Tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.