Matematik

Matematik B - opgaver HJÆLP ;)

20. november 2008 af wanted-prince (Slettet)

Hej studieportalen.. Jeg har nogle opgaver for, som jeg ikke lige kan finde ud af. Jeg vil gerne have hjælp og en forklaring, så jeg lærer det samtidig.. På forhånd tak.

 

1) Størrelserne x og y er omvendt proportionale. Udfyld en tabel som nedenstående.

<table class="MsoNormalTable" border="1" cellspacing="0" cellpadding="0" style="border-collapse:collapse;border:none;mso-border-alt:solid windowtext .5pt; mso-yfti-tbllook:480;mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;mso-border-insideh: .5pt solid windowtext;mso-border-insidev:.5pt solid windowtext"> <td width="130" valign="top" style="width:97.75pt;border:solid windowtext 1.0pt; mso-border-alt:solid windowtext .5pt;padding:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt">

x</o:p>

<td width="130" valign="top" style="width:97.75pt;border:solid windowtext 1.0pt; border-left:none;mso-border-left-alt:solid windowtext .5pt;mso-border-alt: solid windowtext .5pt;padding:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt">

2</o:p>

<td width="130" valign="top" style="width:97.8pt;border:solid windowtext 1.0pt; border-left:none;mso-border-left-alt:solid windowtext .5pt;mso-border-alt: solid windowtext .5pt;padding:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt">

5</o:p>

<td width="130" valign="top" style="width:97.8pt;border:solid windowtext 1.0pt; border-left:none;mso-border-left-alt:solid windowtext .5pt;mso-border-alt: solid windowtext .5pt;padding:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt">

 </o:p>

<td width="130" valign="top" style="width:97.8pt;border:solid windowtext 1.0pt; border-left:none;mso-border-left-alt:solid windowtext .5pt;mso-border-alt: solid windowtext .5pt;padding:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt">

16</o:p>

<td width="130" valign="top" style="width:97.75pt;border:solid windowtext 1.0pt; border-top:none;mso-border-top-alt:solid windowtext .5pt;mso-border-alt:solid windowtext .5pt; padding:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt">

y</o:p>

<td width="130" valign="top" style="width:97.75pt;border-top:none;border-left: none;border-bottom:solid windowtext 1.0pt;border-right:solid windowtext 1.0pt; mso-border-top-alt:solid windowtext .5pt;mso-border-left-alt:solid windowtext .5pt; mso-border-alt:solid windowtext .5pt;padding:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt">

10</o:p>

<td width="130" valign="top" style="width:97.8pt;border-top:none;border-left: none;border-bottom:solid windowtext 1.0pt;border-right:solid windowtext 1.0pt; mso-border-top-alt:solid windowtext .5pt;mso-border-left-alt:solid windowtext .5pt; mso-border-alt:solid windowtext .5pt;padding:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt">

 </o:p>

<td width="130" valign="top" style="width:97.8pt;border-top:none;border-left: none;border-bottom:solid windowtext 1.0pt;border-right:solid windowtext 1.0pt; mso-border-top-alt:solid windowtext .5pt;mso-border-left-alt:solid windowtext .5pt; mso-border-alt:solid windowtext .5pt;padding:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt">

2</o:p>

<td width="130" valign="top" style="width:97.8pt;border-top:none;border-left: none;border-bottom:solid windowtext 1.0pt;border-right:solid windowtext 1.0pt; mso-border-top-alt:solid windowtext .5pt;mso-border-left-alt:solid windowtext .5pt; mso-border-alt:solid windowtext .5pt;padding:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt">

 </o:p>

  

2)

Lad funktionen f være givet ved f (x) = x2 + 2.
Tegn sekanterne gennem (1, f(1)) og (1 + h, f(1+h), når h antager værdierne 2 og-1.
Bestem i hvert af tilfældene sekantens hældningskoefficient a5.
Bestem lim a (for h gående mod 0)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2008 af c_aastrup

1)

Omvendt proportionalitet betyder at x*y skal være konstant.

10*2 = 20

5*x = 20

y*2 = 20

16*z = 20

2)

Først regner man ud hvad (1, f(1)) er: 12 + 2 = 1 + 2 = 3, så (1, 3).

1 + h = 3 hvis h = 2

1 + h = 0 hvis h = -1

Så regnes (3,f(3))  og (0,f(0)).

Linjen gennem (1, f(1)) og (3,f(3))  er den ene sekant, linjen gennem (1, f(1)) og (3,f(3)) er den anden. hældningskoefficienten af linjer antager jeg at du godt kan finde.

a for h ->0 er Tangentens hældning, og den findes ved at differentiere.

Jeg vedhæfter en tegning


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. november 2008 af c_aastrup

Hmmm. Prøver at vedhæfte tegningen igen


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. november 2008 af c_aastrup

Øv, det virker ikke


Svar #4
23. november 2008 af wanted-prince (Slettet)

 Hej .. Mange tak for hjælpen.. Jeg forstod det og har lavet opgaven ;)


Skriv et svar til: Matematik B - opgaver HJÆLP ;)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.