Matematik

Find punkterne a, b og c

20. november 2008 af am89 (Slettet)

Hej alle..

Jeg har et matematik spørgsmål, som jeg håber nogen vil hjælpe mig med..

Spørgsmålet lyder:

I et koordinat system i rummet er givet en plan med ligningen: 2x - 3y + 4z = 12
Planen skærer x-aksen i punktet A, y-aksen i punktet B og z-aksen i punktet C
Bestem koordinatsættet til hvert af punkterne A, B og C.

Kan det passe at f.eks. punktet A er der hvor x-værdien i planens ligning er lig med 0? - eller gælder det ikke i rummet?

Håber nogen har tid til at hjælpe :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2008 af mathon

planen 2x - 3y + 4z = 12

skæring af x-aksen:
kræver
y = 0 og z = 0
dvs.
A = (xo,0,0)

skæring af y-aksen:
kræver
x = 0 og z = 0
dvs.
B = (0,yo,0)

skæring af z-aksen:
kræver
x = 0 og y = 0
dvs.
C = (0,0,zo) ...........


Svar #2
21. november 2008 af am89 (Slettet)

Vil det sige, at for at finde punktet A, skal jeg sætte 0 ind på y's og z's pladser og isolere x ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. november 2008 af mathon

...simpelt hen...


Svar #4
22. november 2008 af am89 (Slettet)

Okay.. Tusind tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: Find punkterne a, b og c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.