Matematik

eksamen

23. november 2008 af sdelight (Slettet)

jeg er ved at læse om til eksamen og jeg skal nu forklare bestemmelsen af den afledede funktion f(x) = x^2 og g(x)= kvadratroden af x 

men jeg kan ikke finde noget om det.. er der ogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2008 af c_aastrup

Definitionen af den afledte er følgende grænseværdi

Og den skal vi så bruge for

1)

og

2)

Jeg tager den første

1) Det eneste man skal huske er (x + h)2 = x2+ h2 + 2xh, og vi får


 Er dette klart for dig?


Svar #2
01. december 2008 af sdelight (Slettet)

jeg forstår ikke helt hvad vi skla bruge det til.. er dette et bevis du har lavet?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. december 2008 af c_aastrup

Det er et bevis :)

Kan du forstå det?


Svar #4
03. december 2008 af sdelight (Slettet)

Nej ikke rigtig.. hvad har jeg bevist?


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. december 2008 af c_aastrup

at x2 diferentieres til 2x


Svar #6
09. december 2008 af sdelight (Slettet)

Kan du også lave den anden for mig, er helt lost:-/


Svar #7
10. december 2008 af sdelight (Slettet)

Jeg har forstået beviset nu, men kan ikke selv lavet det andet.. kan du ikke være sød at lave det som du har lavet det første, det er rigtig godt stillet op?:-)


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. december 2008 af c_aastrup

Ok.

Vi skal lige huske, at

 og dermed

Dette vil vi benytte nedenfor med

Vi benytter definitionen af differentialkvotient og ovenstående og får


 


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. december 2008 af mathon

...du fik svar
i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=609792
# 4 og #5
 


Svar #10
10. december 2008 af sdelight (Slettet)

Ej hvor fedt.. tusind tak for hjælpen:-)


Skriv et svar til: eksamen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.