Matematik

Stigningstal

23. november 2008 af Hr. Studie (Slettet)

Hej

Jeg har en opgave, som jeg synes er "for svær til mig".

Håber der er en, som vil løse den for mig. ;-)

Bestem ved håndkraft ligningen for den tangent til grafen for funktionen f med forskrift:

f(x) = 5 * x^2 + 4 * x -7   , der har stigningstal 14.

På forhånd tak. :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2008 af MigM (Slettet)

skal du ikke bare sætte 14 ind på f(x) plads og isoler x ?

14 = 5 * x^2 + 4 * x -7


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. november 2008 af juventuz (Slettet)

Nu må du da selv have en idé?

stigningstal er det samme som hældningen


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. november 2008 af juventuz (Slettet)

f´(x)=10xo+4=14

10xo=10

xo=1

f(1)=5+4-7=9-7=2

y=14*(x-xo)+f(1)=14*(x-1)+2=14x-14+2=14x-12


Skriv et svar til: Stigningstal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.