Matematik

HAR STORE PROBLEMER HJÆLP SØGES

24. november 2008 af mukka (Slettet)

hej jeg har en opgave der lyder

på figuren ses to koncentriske cirkler, og korden tangere den indre cirkel desuden er AB=10 bestem arealet af området mellem de to cirkler

er der nogen der har noget hjælp til hvordan man kunne begynde at regne sådan en opgave ud

jeg er lost


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2008 af mathon

tegn en skitse

det ses, af én af de to retvinklede trkanter
at

R2 = r2 + (5 cm)2 og dermed

R2 - r2 = 25 cm2

arealet mellem cirklerne
dvs.

Acirkelring = π*R2 - π*r2 = π(R2-r2) = π*(25 cm2) = (25π) cm2


Svar #2
25. november 2008 af mukka (Slettet)

det forstår jeg  ikke helt

skal jeg tegne 2 trekant og derefter opkalde dem n og R eller


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2008 af mathon

π = "pi"


Svar #4
25. november 2008 af mukka (Slettet)

hvad er areal ligningen = med


Skriv et svar til: HAR STORE PROBLEMER HJÆLP SØGES

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.