Matematik

tangent - hældning. hjælp

24. november 2008 af bcch (Slettet)

hej jeg sidder med en mat. opgave som jeg ikke helt kan finde ud af.

2*ln(x)-x+5

jeg skal bestemme en ligning for den tangent der har hældning 1. jeg har fundet ud af at f ' (x0) er (2/x)-1. kan det så passe at ligningen til tangenten kun er y=x ? det lyder jo helt underligt.

håber nogle vil hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2008 af ibibib (Slettet)

Næsten.

Røringspunktet er x=1.

Men 2·ln(1)-1+5 = 4


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. november 2008 af Josefine123 (Slettet)

Kender du tangentensligning?

y=f(x)+f'(x)(x-x0)


Svar #3
24. november 2008 af bcch (Slettet)

#1 hvorfor skal jeg sætte 1 ind i ligningen?

jeg skal da ikke bruge 4 til noget skal jeg?

#2 ja, det gør jeg.


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. november 2008 af Josefine123 (Slettet)

Du skal  sætte f' lig med 1, idet hældningen for tangenten jo er 1.

Altså

(2/x)-1=1 <=> x=1

Så har du et x at sætte ind ligningen tror jeg.


Skriv et svar til: tangent - hældning. hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.