Fysik

Sp.

24. november 2008 af lalalayba (Slettet)

Trykket 1 atm er ligmed trykket fra en kviksølvsøjle med højden 760 mm.

a) beregn massen af kviksølvsssøjle med et tværsnitsareal på 1,0 cm(i anden) og højden 760 mm.

b) hvad menes med udtryk som "trykket er 5 kg pr cm(i anden)" og hvor stort er dette tryk.

denne her sp har jeg fået besvaret, men jeg forstår ikke måden den bliver løst på..?

kan ngn forklar det?


Svar #1
24. november 2008 af lalalayba (Slettet)


eller kan ngn løse den..

(Men samtidig forklare hvordan de har løst den, så den bliver forståelig


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. november 2008 af Arctan (Slettet)

a) V = A·h = 10 mm · 760 mm = 7600 mm2 = 0.0076 m2

b) p = F/A = (5 kg · 9.82 N/kg)/cm2 = 49.1 N/cm2 = 491 kN/m2 = 491 kPa


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2008 af peter lind

Et udtryk som trykket er 5 kg pr cm2 er et hyppigt brugt, men fejlagtig brug af enheder. Der menes at kraften der virker på 1 cm2 er  tyngdekraften på 5kg altså egentlig 5kg*tyngdeaccelerationen


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. november 2008 af Arctan (Slettet)

a) V = A·h = 100 mm2 · 760 mm = 76000 mm3 = 76 cm3

m = V·ρ = 76 cm2 · 13.534 g/cm3 =1028.584 g

Kontrol:

(1.028584 kg · 9.82 N/kg)/cm2 = 101006.949 N/cm2 = 101 kPa = 1 atm


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. november 2008 af Arctan (Slettet)

76 cm2 → 76 cm3


Svar #6
28. november 2008 af lalalayba (Slettet)

tusind tak for hjælpen....rigtig mange tak


Svar #7
28. november 2008 af lalalayba (Slettet)

13.534 g/cm3 ... hvor fik du denne tal fra?


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. november 2008 af Arctan (Slettet)

#7.

Det er massefylden for kviksølv. Kan findes ved tabelopslag.


Svar #9
29. november 2008 af lalalayba (Slettet)

okka.. det giver meget mere mening

tak :)


Skriv et svar til: Sp.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.