Matematik
vandret tangent og monotoniforhold
21. oktober 2004 af
Bella (Slettet)
Hej!
Jeg har en opg der går ud på følgende:
En funktion f er givet ved
f(x)=x^4-8x^3+22x^2-24x+13
Bestem f'(x), og gør rede for at grafen f har vandret tangent i punktet P(2,(f(2)):
f'(x)=4x^3-24x^2+44x-24
Hvordan laver jeg den redegørelse for den vandrette tangent?
Jeg har en opg der går ud på følgende:
En funktion f er givet ved
f(x)=x^4-8x^3+22x^2-24x+13
Bestem f'(x), og gør rede for at grafen f har vandret tangent i punktet P(2,(f(2)):
f'(x)=4x^3-24x^2+44x-24
Hvordan laver jeg den redegørelse for den vandrette tangent?
Svar #1
21. oktober 2004 af sontas (Slettet)
end vandret tangent har hældningen 0. dvs du diff f(x) og sætter den = 0
Svar #2
21. oktober 2004 af Bella (Slettet)
4x^3-24x^2+44x-24=0
Det er et 3.gradspol. og for at løse den, skal jeg så dividere med (x-2) for at se om 2 er rod? Og hvis divisionen går op, er 2 så rod, og dermed er der en vandret tangent i x=2?
Det er et 3.gradspol. og for at løse den, skal jeg så dividere med (x-2) for at se om 2 er rod? Og hvis divisionen går op, er 2 så rod, og dermed er der en vandret tangent i x=2?
Skriv et svar til: vandret tangent og monotoniforhold
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
