Matematik

Opskriv et regneudtryk

25. november 2008 af pyrit (Slettet)

Hej alle sammen.

Jeg har denne her opgave, som jeg virkelig ikke forstår.

Trykker i atmosfæren, målt i atm, aftager som funktion af højden, målt i km, over jordoverfladen med god tilnærmelse som en eksponentiel udvikling P med halveringshøjden på 5 km.

a) Opskriv et regneudtryk for P, som funktion af højden h, idet trykket ved jordoverfladen er 1 atm.

Denne her opgave skal regnes uden hjælpe midler!

Håber der er en som kan forklare, hvad denne her opgave går ud på :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2008 af mathon

p(h) = (1 atm)*ah

p(5) = (0,5 atm) = (1 atm)*a5  hvoraf

(1 atm)*a5 = 0,5 atm

a5 = 0,5

a = 0,51/5 = 0,50,2 = 0,840551

konklusion:
p(h) = 0,840551h

når
[p(h)] = atm
[h] = km


Svar #2
25. november 2008 af pyrit (Slettet)

Jeg er med på starten, men jeg forstår ikke helt hvorfor det bliver

a = 0,5^1/5 = 0,5^0,2 = 0,840551


Svar #3
25. november 2008 af pyrit (Slettet)

Hov Jeg tror jeg er med nu, men jeg fik bare svaret til 0,870551

Men tusind tak for hjælpen, det var super dejligt med den hjælp!!!! :D


Skriv et svar til: Opskriv et regneudtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.